Dušený hrášek se strouháním - recept cpt. Cooka
4 porce: 3 šálky zeleného hrášku, 1 lžíce másla, sůl, vývar, 1/2 lžičky moučkového cukru, 3 lžíce smetany, zelená petrželka, strouhání (z 1 vejce a polohrubé mouky), 1 lžíce másla, vývar
Připravíme strouhání z tuhého nudlového těsta. Dáme je na suchou pánev a na sucho upražíme na nazlátlý odstín. Přidáme máslo, promícháme ještě na ohni a přilijeme osolený vývar. Dusíme přiklopené do měkka. Vývaru přidáváme jen menší množství, aby strouhání nebylo mazlavé. V jiném rendlíku dusíme na másle hrášek, osolíme, osladíme a mírně podléváme vývarem. Ke konci přilijeme smetanu a necháme šťávu vysmahnout. Hotový hrášek posypeme sekanou petrželkou a smícháme s dušeným strouháním.
Podáváme k telecí pečeni, k pečeným kuřatům, k pečenému králíku i jehněti nebo kůzleti a k minutkám z bílého masa.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka