Pusinky z bramborové kaše - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg brambor, sůl, 6 dkg másla, muškátový oříšek, 3 žloutky, tuk k vymazání plechu, 1 vejce
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě, krátce před dovařením scedíme, rozšťoucháme a s máslem hladce rozmícháme na hustou kaši. Přisolíme, přidáme muškátový oříšek a po zchladnutí vmícháme žloutky. Za pomoci sáčku s hvězdičkovou trubičkou tvoříme na pomaštěném plechu ozdobné pusinky, které potřeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě upečeme. Můžeme je přichutit jemně mletým kmínem nebo strouhaným sýrem.
Podle potřeby tvarujeme místo pusinek pracičky nebo věnečky. Dají se rovněž smažit, v tom případě však upouštíme od potírání vejcem a sypání sýrem. Jsou vhodným příkrmem k zelenině u slavnostní tabule.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka