Jemná bramborová kaše - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg brambor, 2 dl mléka nebo smetany, 5 dkg másla, sůl, strouhanka, máslo na omaštění
Oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kousky, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Pak je prolisujeme, přidáme máslo a dle potřeby přiléváme horké mléko. Kaši dobře našleháme. Podáváme posypanou na sucho opraženou strouhanku, pokapanou rozehřátým máslem.
Jako samostatný pokrm obložíme kolem mísy vařená rozpůlená vejce, která rovněž sypeme opraženou strouhankou a pokapeme máslem. Podáváme s hlávkovým salátem.
Pro zdobení mís můžeme část kaše obarvit špenátovou šťávou nebo rajčatovým protlakem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka