Dušené brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  3/4 kg vařených brambor, 1 velká cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce zelené petrželky, sůl, muškátový oříšek, 63 dl bílého vína, 2  žloutky, 1 stroužek česneku, vývar
Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, později přidáme sekaný česnek a petrželku. Jen krátce vše osmahneme. Brambory nakrájíme na kolečka a přidáme je k ostatnímu. Okořeníme muškátovým oříškem podle obliby a dobře promícháme. Dusíme mírně podlité vývarem do měkka. Nakonec přilijeme žloutky rozkvedlané ve víně a dodusíme na mírném ohni.
Obměny: Místo vína můžeme použít mléko nebo smetanu.
Podáváme jako přílohu k bílému masu, nebo se saláty, jako samostatný pokrm.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka