Brambory zapečené s vejci a krupicí - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg syrových brambor, 2 lžíce vepřového sádla, sůl, 63 dl mléka, 1.5 lžíce krupice, 2  vejce
Oškrábané brambory nakrájíme na plátky a na pánvi je na sádle po obou stranách usmažíme. Přendáme je do vymaštěné zapékací mísy a vložíme do trouby. Smícháme mléko s krupicí a necháme chvíli nabobtnat, přidáme do pěny ušlehaná vejce a zalijeme horké brambory. Pečeme do růžova.
Podáváme jako obložení k pečením nebo k zelenině. Připravíme-li takto upravené brambory jako samostatný pokrm, musíme dávku 2 - 3 krát zvýšit. Doplníme saláty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka