Soljanka - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg zadního hovězího (vepřové, šunka, ledvinky, jazyk, párky, klobása), 1 cibule, bobkový list, 1 menší okurka, 1 lžíce kaparů, 4 olivy, 3 rajčata, sůl, 1/2 oloupaného citrónu, zelená petrželka nebo kopr, 1/2 l vývaru
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme a dusíme podlitou trochou vývaru s rajčaty. Oloupeme okurku, rozkrojíme podélně a nakrájíme na tenké plátky. Maso nakrájené na plátky, plátky okurky, olivy, kapary, sůl, bobkový list zalijeme vývarem a vaříme pět až deset minut. Přidáme dušenou cibuli a vaříme doměkka. Můžeme přidat ještě na kolečka nakrájená rajčata. Před podáním na stůl vložíme do polévky několik lžic smetany, rozkrájený citrón a jemně nakrájenou petrželovou a koprovou nať. Oblíbenou rybí soljanku připravíme tak, že místo různých druhů mas použijeme na kousky nakrájenou chutnou sladkovodní rybu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka