Bramborové smažinky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg brambor, sůl, 10 dkg hladké mouky, 10 dkg hrubé mouky, vepřové sádlo na smažení
Oloupané nakrájené brambory dáme do hrnce, zasolíme, zalijeme vodou a dáme vařiti. Brambory nesmějí příliš změknout, pak na ně nasypeme hladkou a hrubou mouku, držadlem vařečky uděláme 5 - 6 otvorů. Až voda vystoupí a mouka je důkladně spařena, přebytečnou vodu scedíme, těsto řádně rozmačkáme a vymícháme, aby bylo tuhé a hladké. Podle chuti dosolíme.
Dobře propracované škubánkové těsto dáme na pomoučený vál. Válečkem vyválíme asi na 1 cm silně, formičkou vykrajujeme tvary a smažíme v dobře rozpáleném sádle do růžova. Podáváme jako příkrm k masu s omáčkou nebo k zelenině, hlávkovému nebo okurkovému salátu
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka