Bramborové krokety - recept cpt. Cooka
6 porcí: 50 dkg brambor, 1/4 l mléka, 3 dkg másla, 12 dkg hrubé mouky, 4 vejce, muškátový květ, sůl, hladká mouka, strouhanka, tuk na smažení
Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a prolisujeme. Do vařícího osoleného mléka vložíme máslo, vsypeme prosátou mouku a za stálého míchání odpalujeme, až se těsto nelepí na dno a stěny kastrolu. Těsto necháme trochu vychladnout za občasného zamíchání, potom do něj postupně vmícháme polovinu vajec, prolisované brambory, sůl a koření. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj kolečka nebo obdélníčky, namočíme je v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na rozehřátém tuku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka