Bramboráčky - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg brambor, 12 dkg hladké mouky, 1 vejce, 1 dl horkého mléka, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, tuk na smažení
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vzniklou vodu scedíme nebo vymačkáme. Brambory zalijeme horkým mlékem, přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a koření. Těsto dobře promícháme a pokud bude řídké, přidáme ještě trochu mouky. Na pánvi nebo v lívanečníku rozpálíme tuk (nejlepší je sádlo, bramboráčky jsou pak velmi chutné), sběračkou vlijeme těsto v tenké vrstvě, urovnáme je a po obou stranách upečeme do zlatova. Do bramborákového těsta můžeme ještě přidat jemně nakrájené uzené, salám nebo škvarky, ale taky nakrájený pórek, mladou cibulku nebo část brambor nahradit nastrouhanou cuketou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka