Slepičí polévka se šunkovou sedlinou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1/2  slepice, 3 dkg mrkve, 3 dkg celeru, 2 dkg petržele, 1 malá cibule, 2 zrnka celého pepře, 1 zrnko nového koření, sůl, pažitka,

Sedlina: 1  vejce, 1 dl mléka, sůl, 4 dkg šunky, olej

Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody, přidáme pepř a nové koření a na malém plaménku nebo v tlakovém hrnci přivedeme k varu. Příkon tepla zmírníme a vaříme pod pokličkou, až slepice změkne. Asi čtvrt hodiny před koncem varu přidáme zeleninu, cibuli a dovaříme. Měkkou slepici vyjmeme, polévku procedíme, část masa obereme z kostí a pokrájíme na kostičky. Sedlinu pokrájíme rovněž na kostičky a společně s masem a pokrájenou pažitkou vložíme do polévkové mísy. Zalijeme horkou polévkou a podáváme.
Příprava sedliny: vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme do malého kastrolku vymaštěného olejem, přidáme drobně pokrájenou šunku, vložíme do většího kastrolu s vrstvou vody do výše dvou centimetrů a upečeme v troubě, až sedlina ztuhne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka