Zelné knedlíky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 hlávka zelí (menší), sůl, 1 vejce, 1/2 kg hrubé mouky, 1 žemle, máslo nebo sádlo, strouhanka
Mladé zelí jemně nakrouháme, osolíme a necháme přiklopené změknout. Žemli překrojíme a namočíme do studené vody, po nabobtnání ji dobře vymačkáme. Do mísy dáme vejce, ušleháme je do pěny, přidáme žemli, zelí a mouku. Těsto dobře vypracujeme, uděláme menší kulaté knedlíky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut. Hotové vyjmeme děrovanou naběračkou, přepůlíme a podáváme sypané nasucho opraženou strouhankou a pokapané máslem.
Podáváme jako přílohu k pečením nebo jako samostatný pokrm, doplněné saláty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka