Zeleninový nok - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 mrkve, 2 kedlubny, 1 petržel, 1 celer, 4 lžíce zeleného hrášku, 10 dkg šunky nebo salám, 5 dkg slaniny, 4 rohlíky, 3 vejce, sůl, trochu strouhanky, 5 dkg tvrdého sýra
Na kostičky krájenou slaninu rozpustíme a vlijeme na namočené vymačkané žemle. Přidáme žloutky, vařenou, na kostičky krájenou zeleninu, šunku, trochu strouhanky, strouhaného sýra a nakonec z bílků pevný sníh. Směs podle chuti osolíme. Vyždímaný, máslem pomazaný ubrousek vložíme do širokého cedníku a naplníme směsí. Ubrousek zavážeme a knedlík vložíme do hrnce s vařící vodou a vaříme 3/4 hodiny. Uvařený nok nití opatrně nakrájíme, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a pokapeme přepuštěným máslem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka