Slepičí polévka - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1/2 kg slepice, 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg cibule, 1/4  květáku, 1  žampión, sůl, 2 g celého pepře, polévkové koření podle chuti, zelená petrželka,

Domácí nudle:: 15 dkg hrubé mouky, 2  vejce

Dobře očištěnou část slepice opereme, dáme do studené vody a pozvolna uvedeme do varu. Když se voda vaří, stáhneme nádobu na okraj sporáku a udržujeme velmi mírný, sotva znatelný var podle stáří slepice hodinu i déle. Přidáme sůl, pepř a přikryjeme nádobu pokličkou. Mezitím si nakrájíme zeleninu, cibuli a žampión na drobné kostičky a nakrájenou směs vložíme do polévky až před dohotovením, tj. asi půl hodiny před dovařením. Vařené maso obereme z kostí, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky zároveň s uvařenými propláchnutými nudlemi. Nudle vaříme zvlášť, aby polévku nezkalily. Polévku dochutíme sekanou zelenou petrželí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka