Slepičí polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2  slepice, 1/2  karotky, 1/2  petržele, celer, 1 malá cibule, sůl, 1 lžíce másla, 1.5 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rýže, zelená petrželka
Očištěnou půlku slepice nebo kuřete uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak přidáme zeleninu, cibuli a dovaříme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme procezeným vývarem a vymícháme do hladka. Povaříme asi 15 minut. Maso vykostíme, umeleme a přidáme je do polévky s rýží uvařenou zvlášť v osolené vodě. Po odstavení z ohně přidáme usekanou petrželku. Podáváme s toasty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka