Knedlík ze strouhanky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/4 kg strouhanky, 1/4 l mléka, 7 dkg másla, 3 vejce, muškátový květ, sůl
Strouhanku polijeme studeným mlékem a necháme za občasného zamíchání nabobtnat nejméně 1/4 hodiny. Přilijeme tekuté máslo, do pěny ušlehaná vejce, osolíme a okořeníme. Vyždímaný ubrousek potřeme tukem, těsto na něj upravíme ve tvaru válce, nepříliš těsně, aby knedlík mohl nabývat, a konce zavážeme motouzem. Vaříme v kastrole v osolené vodě 30 minut a v polovině té doby knedlík obrátíme. Po rozbalení necháme vyjít páru a krájíme nití. Podáváme k zadělávanému masu, k zelenině a k pečením.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka