Bramborové knedlíky II. - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg vařených brambor, sůl, 7 dkg polohrubé mouky, 7 dkg krupice, sůl, 2 vejce, 2 dkg másla
Chladné, nejlépe den předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme, osolíme a přidáme k nim mouku, krupici a s vychladlým tekutým máslem rozšlehaná vejce. Těsto dobře propracujeme a vytvoříme tři šišky o průměru asi 5 cm, které vložíme do vařící osolené vody a okamžitě nadzvedneme vařečkou, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme na mírném ohni 20 - 30 minut. O tom, zda jsou knedlíky dostatečně provařené, se přesvědčíme tím, že jeden z nich uprostřed překrojíme.
Uvařené knedlíky neprodleně nakrájíme nití na plátky a vyložíme do mísy, aby z nich vyšla pára.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka