Polenta po turínsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg kukuřičné mouky, 8 dl vody, 30 dkg šunkového salámu, 16 dkg strouhaného tvrdého sýra, 4 dkg másla, zelená petrželka,

Na omáčku: 60 dkg rajčat, 5 dkg cibule, 1  mrkev, kousek celeru, zelená petrželka, olej, bazalka, moučkový cukr, mletý pepř, sůl

Kolečka rajčat a plátky cibule, mrkve a celeru dáme na olej, okořeníme bylinkami, solí a pepřem. Dusíme 30 minut a před koncem přisladíme.
Polenta: Do vroucí osolené vody vmícháme mouku, přivedeme k varu, rozmícháme a za stálého míchání polentu povaříme. Odstavíme a z prochladlé krájíme noky, které dáme prokládané sýrem a kostičkami salámu do vymazané mísy, polijeme máslem, posypeme sýrem a zapečeme. Zdobíme petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka