Selská polévka - recept cpt. Cooka
5 porcí: 5 dkg mrkve, 30 dkg brambor, 6 dkg celeru, 5 dkg zeleného hrášku, 5 dkg fazolových lusků, 10 dkg syrového uzeného vepřového bůčku, 6 dkg másla, 1/2 l mléka, 1.25 l vody, sůl
Zelenina kromě hrášku, lusků a póru se nakrájí na malé kostky, pór přes vlákno, lusky šikmo. Zelenina se dusí na polovině másla 10 minut, zalije se vodou, přidá uzený bůček a vaří do měkka; bůček se pak lístkovitě nakrájí. Ostatní se vaří tak dlouho, až se brambory rozvaří. Polévka se necedí. Do odstavené přidá se procezené mléko a nakrájený bůček, zelená petržel, zvlášť se podává osmažená houska.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka