Vejce srbská - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 vajec, 1 cibule, 6 dkg slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl, mletá paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku
Neumíme-li bezpečně uvařit vejce ztracená, uvaříme je prostě na hniličko, dodatečně oloupáme a pak vložíme do hotové již omáčky. Můžeme zkusit tuto:
Na slanině zpěníme krájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a zaprášíme moukou. Trochu ji opražíme, zalijeme polévkou nebo vodou, povaříme a na konec zatřepeme kyselou smetanou, přidáme také rajský protlak, necháme přejít pouze jedním varem a pak do omáčky vložíme oloupaná vejce na hniličko.
Dobrá sestava: Srbská vejce, brambory, hlávkový salát. Vejce živí bílkovinami, omáčky a brambory sytí, salát přidá další látky ochranné, zejména citlivý vitamín C.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka