Vaječné krokety - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 dkg másla, 4 dkg polohrubé mouky, 1 šálek mléka, 4 vařená vejce, 1 lžička másla, 1 lžička zelené petrželky, 2 vejce, 1 bílek, strouhanka, tuk na smažení, sůl
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Do polovychladlé zamícháme čerstvé žloutky, osolíme, přidáme petrželku, usekaná vařená vejce a strouhanku dle potřeby. Uděláme váleček o průměru 5 cm, poněkud ho zploštíme a necháme vychladnout. Před smažením nakrájíme dílky velikosti malíku, obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance a usmažíme dočervena. Podáváme k zelenině nebo se saláty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka