Smažená vejce v těstě - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vejce, 1/8 l mléka, 3 dkg másla, špetka soli, 5 dkg hladké mouky, 2 vejce, 5 dkg strouhaného tvrdého sýra, ztužený pokrmový tuk na smažení, hořčice, zelená petrželka na ozdobu
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Mléko, máslo, sůl uvedeme do varu, vsypeme mouku a za stálého míchání necháme těsto propařit, až zhoustne, je hladké, lesklé a kastrolku ani vařečky se nechytá. Odstavíme je z plotny a mícháme. Když prochladne, vmícháme do něho jedno vejce po druhém a strouhaný sýr. Omočenou rukou obalíme vařená vejce tímto těstem a smažíme je v rozehřátém tuku, až jsou zlatá. Podáváme je s bramborovou kaší. Usmažená vejce rozpůlíme, položíme je řeznou stranou na kaši a navrch přizdobíme hořčicí a petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka