Plněná vejce v omáčce kari - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  vajec (natvrdo), 20 dkg tuňáka v oleji, 1  žloutek, 5 dkg másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 2  cibule, 2  papriky (zelené), 5  rajčat, 3 dl vody, 1/3 kostky bujónu (masox), sůl, mletý pepř, 1 lžička karí koření, citrónová šťáva
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky a očistěné papriky na proužky. Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupáme je a nakrájíme na plátky. Na másle osmažíme česnek, papriku a cibuli do žluta, vmícháme mouku a koření karí, osmažíme, zalijeme vodou, přidáme rajčata, sůl a kousek masového bujónu. Chvíli podusíme, ochutíme citrónovou šťávou a okořeníme. Vařená vejce rozpůlíme po délce, žloutky vyjmeme, prolisujeme je, přidáme rozmačkaného tuňáka, žloutek a sůl a dobře promícháme. Touto směsí naplníme vejce a spojíme vždy dvě půlky k sobě. Do nákypové formy vlijeme omáčku, urovnáme plněná vejce, přikryjeme pomaštěným pergamenovým papírem a zapečeme asi 10 minut v troubě.
Příloha: dušená rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka