Piperada - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vejce, 4 plátky šunky, 1/2 kg rajčat, 2 velké zelené papriky, sůl, mletý pepř, žemle bez kůrky, 5 dkg tuku od šunky, 1/2 šálku mléka, zelená petrželka
Střídku žemle namočíme a vymačkáme. Na pánvi osmažíme šunku a uchováme ji v teple. Na téže pánvi rozpustíme na mírném ohni tuk od šunky, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a papriky pokrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Ušlehaná vejce smícháme se žemlí a přidáme k zelenině, zamícháme a necháme dopéci. Přendáme na ohřátou mísu, obložíme opečenou šunkou a podáváme ozdobené petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka