Hanácký sýrový nákyp - recept cpt. Cooka
6 porcí:  5 dkg hladké mouky, 2 dl mléka, 1 lžíce másla, 50 dkg tvrdého sýra, 3  vejce, 1 dl šlehačky, olej, nakládaná okurka,  špetka mletého pepře, muškátový květ, sůl, zelená petrželka
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a dobře povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme strouhaný sýr, žloutky, z bílků ušlehaný sníh a koření. Směsí naplníme vymaštěnou nákypovou formu a vaříme ve vodní lázni v páře. Vychladlý nákyp vyklopíme, nakrájíme na porce, ozdobíme ušlehanou a mírně osolenou šlehačkou, okurkou a petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka