Rybí polévka - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 l slepičího vývaru, 35 dkg rybího filé z bílých ryb, 10 dkg oloupaných krevet, kousek zázvoru, 4 stroužky česneku, 2 bílky, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce sherry, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 svazku zelené petrželky
Rybí filé opláchneme a rozkrájíme na malé kousky. Česnek a zázvor oloupáme a nakrájíme na plátky, pak usekáme nadrobno. Filé a krevety osolíme, obalíme v mouce a v rozšlehaném bílku. Vývar uvedeme do varu a vhodíme do něj rybu a krevety, později usekaný zázvor a česnek. Vaříme na středním plameni 5 minut. Na závěr přilejeme ocet a sherry. Podáváme sypané petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka