Sójové řízky Cordon bleu - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 sójových plátků nebo sójové kuřecí plátky, 1 lžíce sójové omáčky, 4 plátky šunky, 4 plátky eidamu, 2 vejce, 1/2 sklenky mléka, 1 lžička směsi 'Sójové maso', hladká mouka, strouhanka, olej na smažení
Sójové maso dáme nabobtnat do směsi sójové omáčky a horké vody. Vejce, mléko, směs koření 'Sójové maso' ušleháme. Nabobtnalé řízky vyjmeme, osušíme a namočíme do vaječné směsi. Přitiskneme kousek sýra o velikosti řízku a kousek šunky. Namočíme do mouky, vajíčka a strouhanky a vysmažujeme v tuku. K tomu podáváme brambory, po případě bylinkovou omáčku, salát. Někdy můžeme do strouhanky na obalování přidat 1 - 2 lžíce sezamového semínka.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka