Sójové maso à la Kung Pao - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg sójového maso, 1 šálek vývaru, 1 vejce, 1 lžička škrobové moučky, sůl, 3 lžíce oleje, 10 dkg burských oříšků (neslaných), 1 lžička čínské směsi,
Zálivka: 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce bílého vína, 1/2 lžičky glutasolu, 1 špetka moučkového cukru, škrobová moučka
Sójové maso spaříme vývarem (i z bujónové kostky), necháme nabobtnat a chvilku v něm povaříme. Hotové sójové maso dáme okapat a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a směsí Čína.
Připravíme si zálivku promícháním složek se zbylým vývarem. Maso dáme do rozpáleného oleje, rychle osmahneme, přidáme arašídy, opečeme a zalijeme zálivkou. Za stálého míchání necháme zhoustnout, podáváme s rýží a salátem. Lze takto připravit i vykostěné kuře, vepřové a králičí maso aj. To nespařujeme, ale rovnou promícháme s vejcem a škrobem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka