Ragú z kuřete - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kuře (malé, i s drůbky), 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg cibule, 2 čerstvé žampióny, květák, 3 dkg sterilovaného hrášku, sůl, 2 g celého pepře, 1 špetka muškátového květu, 10 dkg másla, 1/4 l smetany, 1 žloutek, 8 dkg hladké mouky, zelená petrželka, polévkové koření,
Knedlíčky:: 2 oloupané žemle, 3 dkg másla, 1/2 dl mléka, sůl, muškátový květ, 1 vejce, 3 dkg polohrubé mouky
Kuře a drůbky zvolna vaříme v osolené vodě s celým pepřem. Očištěnou zeleninu a žampióny nakrájíme na plátky, povaříme zvlášť ve vodě, přecedíme a přidáme k vývaru z kuřete. Vývar procedíme na světlou jíšku, kterou jsme připravili z poloviny másla, z hladké mouky a trochy květu. Dobře prošleháme, povaříme a před koncem varu přidáme polovinu smetany. Po uvaření přecedíme přes jemné síto. Jako vložku dáváme do polévky uvařenou zeleninu, hrášek a maso z kuřete nakrájené na kostičky.
Houskové knedlíčky: Oloupané žemle nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Máslo utřeme se solí a květem, přidáme vejce a nakrájené žemle, vše spojíme a je-li třeba, přidáme ještě trochu polohrubé mouky. Knedlíčky vaříme ve slané vodě asi 3 minuty.
Houskové knedlíčky, které jsme uvařili zvlášť, vložíme do polévky, kterou zjemníme máslem, žloutkem, smetanou a přidáme zelenou petržel.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka