Mexický ohnivý hrnec - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg vařených bílých fazolí, 8 rajčat, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 3 papriky, 2 lžičky mexické směsi koření, 1 menší cuketa, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl, 2 klobásy nebo párky, 10 dkg tvrdého sýra
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a papriku, směs koření a osmahneme. Pak přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, protlak, vařené fazole, osolíme a podusíme 10 minut. Vhodíme na kolečka nakrájené klobásy nebo párky. Prohřejeme a nakonec do pokrmu zamícháme strouhaný sýr nebo jím jídlo posypeme.
Příloha: rýže, rohlík nebo i brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka