Kočičí tanec (čočka s kroupami) - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg čočky, 15 dkg krup nebo krupek, sůl, majoránka, 6 dkg vepřového sádla nebo škvarků se sádlem, 1 cibule
Čočku přebereme, propereme, namočíme a uvaříme doměkka. Zvlášť v osolené vodě se lžící sádla uvaříme přebrané a předem namočené kroupy. Při vaření krup dáváme dvojnásobné množství vody a dbáme na to, aby se nepřipálily. Uvařenou a scezenou čočku smícháme s odcezenými kroupami, osolíme, přidáme špetku rozemnuté majoránky a promastíme rozpuštěným sádlem nebo škvarky, případně nadrobno nakrájenou cibulí osmaženou na sádle. Podáváme se sladkokyselou okurkou nebo salátem z kyselého zelí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka