Kočičí svatba - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg hrachu, 15 dkg krup, 10 dkg vepřového sádla, kmín, mletý pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, 6 dkg škvarků
Přebraný, propraný a předem namočený hrách uvaříme doměkka. Zvlášť se lžící sádla a s kmínem uvaříme propláchnuté a předem namočené kroupy. (Při vaření krup je vhodnější dát více vody, protože se snadno připalují.) Pokud se všechna voda při vaření neodpaří, slijeme ji, uvařený hrách promícháme s kroupami, osolíme, opepříme, přidáme rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek a na malém množství sádla společně prohřejeme. Mastíme rozehřátými škvarky, podáváme se salátem z kyselého zelí nebo s kyselou okurkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka