Hrachové lívanečky s kysaným zelím - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg hrachu, 3  vejce, 2 lžíce strouhanky, česnek, majoránka, 1  houska (máčená v mléce), drcený kmín, mletý pepř, sůl, 40 dkg kysaného zelí, 5 dkg oleje, 7 dkg cibule, olej na pečení lívanečků
Namočíme hrách na 6 hodin a poté uvaříme doměkka. Ocedíme a umeleme najemno. K hrachové směsi přidáme vejce, třený česnek, vymačkanou housku. Přidáme podle potřeby strouhanku, okořeníme a osolíme. Dobře zamícháme a dáváme do lívanečníku vymazaného olejem. Pečeme po obou stranách dozlatova.
Zelný salát připravíme tak, že přesekáme kysané zelí (je-li příliš kyselé, propereme ho ve vodě), ochutíme solí, mletým pepřem, zalijeme octem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka