Hrachové karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg hrachu, sůl, rohlík, mléko, 1 lžíce směsi do mletých mas, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 cibule, 5 dkg slaniny, 5 dkg uzeného masa nebo šunky, olej na smažení, 1 vejce, strouhanka na obalení
Hrách přes noc namočíme a uvaříme do měkka. Pak jej prolisujeme. Přidáme pokrájenou cibuli osmaženou na kostičkách slaniny, ve mléce nebo vodě namočenou a vymačkanou žemli, sušený nebo lisovaný česnek, sůl, směs do mletých mas, usekané uzené maso, vejce, popřípadě zahustíme trochou strouhanky. Dobře prohněteme. Ze směsi tvarujeme malé karbanátky, namočíme je v rozšlehaném vejci s trochou mléka, obalíme ve strouhance a smažíme je na rozpáleném tuku. Podáváme je s bramborovou kaší a salátem ze syrového kysaného zelí (kysané zelí s nakrájenou cibulí, kmínem, popřípadě strouhanou mrkví s trochou oleje).
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka