Hrachová kaše - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg hrachu, majoránka, 3 stroužky česneku, sůl, 1 dl mléka, máslo nebo sádlo
Přebraný, propláchnutý a předem namočený hrách uvaříme doměkka. Uvařený a scezený rozmixujeme nebo prolisujeme, případně umeleme na strojku, přendáme do kastrolu, přelijeme horkým mlékem (lze do něj přidat i 50 g másla), přidáme rozemnutou majoránku, prolisovaný nebo utřený česnek a sůl a na mírném ohni vymícháme hladkou kaši. Mastíme máslem nebo sádlem, případně můžeme sypat osmaženou cibulkou.
Hrachovou kaši podáváme zpravidla se sázeným vejcem a kyselou okurkou, nebo se sezónním zeleninovým salátem, v zimním období se sterilovanou zeleninovou směsí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka