Hrách zapečený se zelím - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg hrachu, 2 dl rajčatové šťávy nebo kečup, 25 dkg kysaného zelí, 4 dkg másla nebo sádla, strouhanka, 5 dkg strouhaného tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Hrách přebereme, propláchneme a po namočení uvaříme doměkka. Uvařený hrách smícháme s osolenou rajskou šťávou nebo se zředěným kečupem a přendáme do vymaštěné zapékací misky nebo kastrolu. Kyselé zelí překrájíme, podusíme do změknutí v osolené vodě, scedíme, opepříme a rozložíme na hrách. Navrch nasypeme strouhaný sýr smíchaný se strouhankou, přidáme jemné plátky zbývajícího másla nebo sádla a zapečeme v troubě. Při podávání sypeme jemně nakrájenou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka