Fazole zapečené se zelím - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg fazolí, 2 dl rajčatové šťávy nebo kečup, 25 dkg kysaného zelí, 4 dkg másla nebo sádla, strouhanka, 5 dkg strouhaného tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Fazole propláchneme a po namočení uvaříme doměkka. Uvařené fazole smícháme s osolenou rajskou šťávou nebo se zředěným kečupem a přendáme do vymaštěné zapékací misky nebo kastrolu. Kyselé zelí překrájíme, podusíme do změknutí v osolené vodě, scedíme, opepříme a rozložíme na fazole. Navrch nasypeme strouhaný sýr smíchaný se strouhankou, přidáme jemné plátky zbývajícího másla nebo sádla a zapečeme v troubě. Při podávání sypeme jemně nakrájenou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka