Fazole zapečené se sýrem a vejci - recept cpt. Cooka
4 porce: 35 dkg fazolí, sůl, 6 vajec, 20 dkg balkánského tvrdého sýra, mletá paprika, mletý pepř, 1.5 dl mléka, zelená petrželka
Přebrané, propláchnuté a předem namočené fazole vaříme doměkka a před dovařením osolíme. Mezitím uvaříme 2/3 vajec natvrdo, oloupáme je a pokrájíme na plátky. Do vymaštěné zapékací misky nebo do pekáče či kastrolu dáme vrstvu scezených fazolí, na ně naklademe plátky vajec, osolíme, lehce poprášíme paprikou, zasypeme strouhaným sýrem a pokapeme olejem. Vytváříme jednotlivé vrstvy, poslední vrstvou budou opět fazole. Zbývající vejce rozmícháme s mlékem a jemně nasekanou petrželovou natí, fazole zalijeme a zapékáme při vyšší teplotě ve vyhřáté troubě asi 30 min.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka