Fazole zapečené s kyselým mlékem - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg fazolí, 8 dkg vepřového sádla, 1 lžička mleté papriky, sůl, 3 stroužky česneku, 2 dl kyselého mléka
Přebrané a promyté fazole necháme přejít varem ve vodě, v níž byly namočeny, odcedíme je a zalijeme čerstvou vařící vodou, kterou v závěru vaření osolíme. Scezené, doměkka uvařené fazole vložíme do zapékací misky (pekáče nebo kastrolu), v níž jsme předtím rozpustili sádlo a zpěnili sladkou papriku, a lehce je osmahneme. Prolisovaný nebo utřený česnek rozmícháme s kyselým mlékem a fazole zalijeme. Vše lehce promícháme, osolíme a zapečeme ve vyhřáté troubě při vyšší teplotě. Zapékání trvá asi 30 min.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka