Fazole s rýží a zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg fazolí, sůl, mletý pepř, 1/2 dl oleje, 1 středně velká cibule, 10 dkg mrkve, 10 dkg zeleného hrášku, 4 stroužky česneku, bazalka, hovězí vývar, 10 dkg rýže
Přebrané, proprané a namočené fazole uvaříme doměkka, osolíme a opepříme. Zvlášť v kastrolu na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme jemně nasekanou bazalku, na kostičky nakrájenou mrkev a čerstvý nebo propláchnutý sterilovaný hrášek, podlijeme vývarem a společně podusíme. Přebranou rýži propláchneme teplou vodou, vložíme k zelenině, přidáme vodu, osolíme, lehce promícháme a dusíme doměkka. Dušenou rýži smícháme s fazolemi a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka