Fazole po bulharsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 35 dkg bílých fazolí, 1 dl oleje, 2 středně velké cibule, 3 zelené papriky, mletá paprika, 4 rajčata, sůl, zelená petrželka
Přebrané, proprané a namočené fazole vaříme ve vodě, v níž jsme je máčeli. Jakmile změknou, vodu scedíme, přelijeme je čerstvou vařící vodou, osolíme a vaříme doměkka. Mezitím v kastrolu na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené papriky, společně osmažíme a přimícháme sladkou papriku. Vložíme uvařené fazole, na silnější plátky pokrájená čerstvá rajčata, přisolíme a chvíli dusíme. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, vyrovnáme chuť špetkou cukru. Na konci přípravy vmícháme jemně pokrájenou petrželovou nať a podáváme s bílým chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka