Polévka ze skopového s tuřínem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/4 kg tuřínu (vodnice nebo zimní brukve), 1/4 kg předního skopového (nebo vepřového), sůl, 1 lžíce tuku, 1 lžíce hladké mouky
Nejdříve dáme do studené vody vařit třeba skopové žebírko, později přidáme sůl i nakrouhaný tuřín a vaříme do měkka. Pak maso vyjmeme, polévku zahustíme jíškou a povaříme, maso sejmeme s kostí, nakrájíme na kostky a přidáme do polévky, která se musí ovšem podávat velmi horká. Stačí s chlebem nebo brambory k večeři a doplněná moučníkem i k obědu.
Dobrá sestava: Pečivo zasytí, maso v polévce dodá hodnotné bílkoviny a tuřín zase ochranné látky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka