Černé fazole s mletým masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg černých fazolí, 50 dkg mletého masa, 7 dkg cibule, 7 dkg másla, koriandr, kardamom, mletý pepř, sůl, 1 lžička ostré hořčice, 2.5 dl vývaru z masoxu, 60 dkg červených paprik, pažitka
Namočíme černé fazole na 6 hodin a uvaříme je do měkka. Oloupeme cibulku a nakrájíme najemno. Orestujeme ji na másle dorůžova, přidáme mleté maso a opečeme, zalijem vývarem a dusíme 25 minut. Při dušení maso, do kterého jsme přidali všechno koření včetně hořčice, mírně podléváme. Nakonec přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Vmícháme uvařené černé fazole a necháme společně prohřát.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka