Bretaňské fazole - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg bílých fazolí, 5 dkg vepřového sádla, 1  cibule, 3 dkg hladké mouky, 1/2 kostky bujónu (masox), 1 stroužek česneku, mletý pepř, sůl, 3 lžíce rajčatového protlaku, zelená petrželka
Přebrané, promyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v němž jsme rozmíchali masový bujón, přidáme rajský protlak nebo kečup, prolisovaný nebo utřený česnek, pepř a sůl a společně povaříme na nepříliš hustou omáčku. Podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou.
Příloha: bílý chléb

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka