Bostonské fazole - recept cpt. Cooka
Boston baked beans
4 porce:  50 dkg bílých fazolí, sůl, 2  cibule, 1 lžička hřebíčku, 7.5 dkg hnědého přírodního cukru, 2 lžíce javorového sirupu (lze nahradit řepným nebo medem), 1 lžička hořčičného semínka mletého na prášek, 1/2 lžičky mletého pepře, 20 dkg prorostlejšího uzeného masa, 1.5 l vody
Fazole namočené přes noc povaříme druhý den asi třicet minut. Nesolíme. Do cibule napícháme hřebíčky, dáme do hrnce, přidáme fazole, uzené maso nakrájené na kostky a všechny další součásti kromě cukru a vodu. Uzavřeme hrnec (nejlépe tlakový) a vaříme alespoň hodinu (původní předpis puritánů zněl čtyři až pět hodin, bylo to jídlo pro svátek nebo také pro dřevorubce, kteří vařili jednou za týden). Nakonec se fazole posypou cukrem a zapečou v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka