Bosenská musaka - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg bílých fazolí, 4 vejce (natvrdo), 10 dkg tvrdého sýra (parmazánu, goudy), 1 šálek kysané smetany, 10 dkg oleje, mletý pepř, sůl, zelená petrželka, 2 vejce, česnek
Předem namočené fazole uvaříme do měkka a dáme okapat. Ohnivzdorný pekáček vymažeme olejem, na něj rozetřeme vrstvu fazolí smíchaných s utřeným česnekem se solí a sekanou petrželkou. Na ni klademe vrstvu na kolečka krájených vajec. Posolíme, popepříme, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme olejem. Pokryjeme druhou vrstvou fazolí, zalijeme vejci rozmíchanými ve smetaně, posypeme zbylým sýrem a dáme na 40 minut do trouby zapéci.
Příloha: bílý chléb a salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka