Bílé fazole s libovým masem na paprice - recept cpt. Cooka
4 porce: 35 dkg bílých fazolí, 15 dkg vepřové kýty nebo libové uzeniny, 1 velká cibule, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 5 dkg rostlinného tuku nebo oleje, sůl, mletý pepř
Přebrané fazole zalijeme studenou vodou a máčíme nejméně 12 hodin. Potom je v téže vodě, ve které jsme je máčeli, zvolna vaříme a podle potřeby vodu doléváme. Mezitím na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou paprikou a osmažíme. Přidáme na kostičky nakrájené syrové maso a mírně podlité vodou dusíme doměkka. Použijeme-li uzeninu, necháváme ji pouze prohřát v již hotovém jídle. Fazole zaprášíme moukou, je-li třeba, trochu podlijeme vodou a dovaříme, potom je přidáme k připravenému základu s masem, promícháme, podle chuti přisolíme. Můžeme přidat lžičku polévkového koření nebo sójové omáčky. Podáváme s chlebem a kyselou okurkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka