Zeleninová rýže s vejci - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg rýže, 1 mrkev, 1 kedlubna, 1/2 celeru, 5 lžic zeleného hrášku, 1 cibule, 10 dkg čerstvých hub, 4 lžíce kečupu, 8 dkg másla, sůl, muškátový květ, 4 vejce, 4 dkg tvrdého sýra
Drobně nakrájenou zeleninu podusíme ve slané vodě a odcedíme. Na kousku másla a cibuli podusíme se solí a kmínem na plátky nakrájené houby. Přidáme k zelenině a vmícháme dušenou rýži. Dobře omastíme. Na talíře vyklopíme pomocí hrnečku kopečky zeleninové rýže, navrch každého kopečku posadíme sázené vejce, které posypeme strouhaným sýrem a rýži pokropíme kečupem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka