Vegetářské karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 lžic ovesných vloček, 2 šálky čerstvých hub, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 1 lžíce zelené petrželky, sůl, mletý pepř, 2 vejce, strouhanka (podle potřeby), olej na smažení
Na másle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme houby, petrželku, osolíme a podusíme. Přebrané vločky uvaříme v osolené vodě na hustou kaši. Do polovychladlé kaše dáme podušené houby, žloutky a opepříme. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 1 - 2 lžícemi mléka, pak ve strouhance a usmažíme. Po usmažení je klademe na papírové ubrousky k odkapání oleje.
Příloha: obyčejný bramborový salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka