Rýžový kuba - recept cpt. Cooka
4 porce: 24 dkg rýže, 2 cibule, 50 dkg čerstvých hub mražených (nebo po hrsti sušených na porci), 6 stroužků česneku, 1 hrst majoránky, 3 lžíce vepřového sádla, sůl, mletý pepř
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazte. Pokud máte sušené, povařte je několik minut ve vodě nebo v mléce. Potom je slijte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte sádlo a osmahněte na něm cibulku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut je poduste. Přihoďte česnek a majoránku, promíchejte, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 160 stupňů.
Podušené houby smíchejte s uvařenou rýží, nasypte do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky a přibližně čtvrt hodiny zapékejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka