Rýže Taj Mahal - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg vlašských ořechů, 3 lžíce medu, 1 lžička mletého kmínu, 4 lžíce nasekané zelené petrželky, 1 lžička karí koření, 15 dkg rozinek, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžičky hořčičného semínka, 1 lžička nastrouhaného zázvoru, 80 dkg rýže, sůl, cayenský pepř
Do pekáče dáme ořechy a v rozpálené troubě je krátce opražíme. Pekáč vyndáme, ořechy pokapeme medem a posypeme kajenským pepřem. Promícháme a necháme v troubě 3 minuty dopéct. Vyndáme a necháme vychladnout, směs rozlámeme na kousky. Na talíři smícháme kmín, petrželku, karí koření a rozinky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme zázvor a hořčicové semínko a krátce osmahneme. Přidáme rýži, posolíme a dobře promícháme. Vaříme tak dlouho, až je rýže křupavá, asi 4 minuty. Přimícháme ořechy a podáváme. Můžeme podávat i studené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka